LV / Interesantas ziņas par visu pasaulē

Pirmatnējie likumi Dani cilts

Seno Dani cilts tika atklāts amerikāņu zinātniekiem pirmajā pusē, pagājušā gadsimta laikā tā ceļo pa jaungvinejas.

Pie viena no senākajām tautām ir savas tradīcijas un paražas, kurus viņi rūpīgi ievēro. Tiek uzskatīts, ka meitene var precēties ne agrāk par 14 gadiem, bet pēc bērna piedzimšanas 4 gadi viņai nav tiesības stāties miesas attiecības ar vīrieti.

Lielāko dzīves daļu vīrieši un sievietes dzīvo dažādās mājās, pildot savus pienākumus saskaņā ar hierarhiju. Pārstāvji stiprā puse nodarbojas ar medībām, zveju un lauksaimniecību, kā to pusi audzina bērnus un pieskata māju. Datumu uzskata par vajadzīgiem tikai dzimtas turpināšanai un notiek neitrālā pusē, jo staigāšana teritorijā vīra vai sievas uzskata par lielu pārkāpumu.
Viens no muitas Dani cilts ir vajadzība sievietēm atņemt sev pirkstu falangas parakstīt īpašu nelaimi mirušajam vīrietim no veida. Viņiem nav tiesības sērot zudumu, bet vienmēr sevi уродуют.

Otrais dīvainu tradīciju tautas ir мумифицирование senčiem. Tagad šis rituāls ir gandrīz aizgāja agrāk, bet vairākas tālr uzglabā centrā ciemata, rēķinoties svētumu. Agrāk šādi artefakti piedalījās pie visiem, kuriem nācās zaudēt radiniekiem. Piemēram, māmiņām, tika uzskatīti par starpniekiem smaržu. Katru reizi, kad rodas strīdus situācija kopienas locekļi gāja pēc padoma pie шаману, kas spēris kāju uz garīgo saikni ar izžāvētais ķermeni un slēpts atbildi.

Uz šodienu skaits Dani strauji samazinās, jo liela daļa jauniešu iedzīvotāju cenšas izbraukt uz pilsētu un iegūt augstāko izglītību, atsakoties no savām vēsturiskajām saknēm.http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/

Похожие новости

  • Pievienojieties tagad

      Яндекс.Метрика Top.Mail.Ru

    Žurnālisti